Ръководството на БК Балкан има намерение да осъществи два свои проекта, свързани с развитието на спорта Номер 1 в Ботевград. Основното в единия проект, наречен "Приятели на баскетбола", е да се възстанови социалната ангажираност на местния бизнес за осигуряване на допълнителни средства за подобряване дейността  на Детско-юношеската баскетболна школа на клуба.


Другият проект е "Баскетболна занималня" и включва съчетание на баскетболни занимания с изучаване на английски език по време на лятната ваканция. Ето повече подробности за тези два проекта от председателя на УС на БК Балкан Михаил Михайлов.


 Кампания "Приятели на баскетбола 2016"


 1. Цел на кампанията: социална обвързаност на бизнеса в Ботевград с детския баскетбол


 2. Реализация на кампанията: Изготване на ВИП билети, адресирани до фирми, развиващи търговска дейност на територията на община Ботевград. Билетите ще бъдат връчени в периода 16-18 май, а дарителите ще бъдат обявени публично на 26 май. Фирмите ще получат билет за третия мач на мъжкия баскетболен отбор на Балкан от финалната серия на стойност 200 лева, върху който ще бъде изписана банковата сметка на ДЮШ на Балкан, по която при добро желание може да се преведе стойността на билета. Целта е фирмите, които имат добро желание и искат да станат Приятели на баскетбола, да подпомогнат ДЮШ по баскетбол в Ботевград чрез тази форма на дарение.


 Ето и списъкът на фирмите, към които ще бъде отправено предложението:


 Имперал 5, Лев Инс, Бул Инс, Джи И Фармасютикълс, АПС Трейдинг, ВОП, Грамер, Накмаш 97, ЕТ Владимир Иванов, ГИД Метал, Семекс, Инкотекс, Теда М, ТНП Експрес, К и Н Форест Комерс, Сириус, Булсан, Атлантис Нет, ЛЕКС Груп, Валбес, Гесик, Пайп Лайф, Николай Велков ООД, Техноинженеринг 96, Барези 1, Цеки Захариев и Сие, Никсметал Груп, Дон Марин Къмпани, Мики Старт, Микроак, Молтен, Даникар, Премиер, РС Инженеринг, Алфа Акт, Алпред, Ем Джи Строй, Стрелец Груп, Стими, Тед Даниел, Септем Груп, ЛКВ Барези, Балкангаз, Ем Джи енд Джи Козметикс.


Със сигурност има фирми, които сме пропуснали да поканим да се включат в кампанията. Но ако някоя от пропуснатите има желание да дари средства, предоставяме банковата сметка на ДЮШ по баскетбол Балкан: BG 11 CECB 9790 10A5 2713 02 - Банка ЦКБ


Една част от тези средства ще бъдат вложени в проекта "Баскетболна занималня". Той ще обхване всички деца в клуба - момичета и момчета на възраст от 10 до 14 години. В продължение на 30 дни през лятната ваканция децата освен баскетбол ще учат три пъти седмично английски език в самата спортна зала, като за целта ще осигурим необходимите условия. Ще им бъде организирана екскурзия до Зоопарк София, посещения на басейн, кино, музей. С другата част от събраните средства ще се покрият разходи за пособия и състезания.