Един от основните играчи на "Балкан" миналия сезон - високият 195 см Иван Лилов, поднови подготовката си с "Балкан". Той се завърна от Испания, където бе на тридневни проби в играещия във втора испанска лига (LEB Gold) отбор на "BASQUETINCA" от столицата на Балеарските острови..

"Всичко премина нормално, играчите и треньорите ме приеха много добре", каза за botevgrad.com след завръщането си 19-годишният баскетболист.

"Резултатите от представянето ми в този пробен период  старши треньорът на тима Jose Luis Abos  ще съобщи на моя мениджър Йоргос Патапатиу. Това обаче ще  стане най-вероятно в началото на следващата седмица, тъй като той замина за родната си Гърция заради смъртта на майка му.Не е ясно дали ще ми бъде предложен договор или са искали да се запознаят с качествата ми. Все пак ако стане дума за контракт, то решаващо ще  бъде мнението на сегашния ми клуб "Лукойл Академик", каза големият талант.

От първенството на испанската втора лига са вече са изминали два кръга и тимът на "BASQUETINCA"  има еднап обеда като домакин и загуба като гост. В отбора играят двама американци - Lamont Hamilton и Thomas Terrel, литовецът Марчульонис, но не голямата звезда отпреди петнайсетина години, 208 см център от Гърция Сотирис Манолопулос, португалецът Sergio Antunes rи аржентинецът с италиански паспорт Franco Rocchia.