Преди по-малко от месец община Ботевград обяви на сайта си имената на фирмите и физическите лица, които имат задължения към обищната от неплатени местни данъци и такси.
И вече отчитат първите резултати. „Две от фирмите, които са в топ-10 на най-големите длъжници, вече се свързаха с нас и поеха ангажимент  да погасят задълженията си. Става дума за общо 100 хиляди лева, които ще бъдат внесени до броени дни” – заяви заместник-кметът Борис Борисов в предаването „Събитието на месеца".
„В резултат на предприетите конкретни мерки, събираемостта на местните данъци и такси е по-голяма в сравнение със същия период на миналата година.   Към 30 май са събрани близо 100 хиляди лева повече” – заяви Борис Борисов.
Общината отчита и двойно повече приходи, събрани от наеми на общински имоти. Към края на май м.г. са били събрани 51 000 лева, а за същия период тази година – 92 000 лева, отчитат от общината. Двойно повече са постъпленията и от наеми на общински жилища. До 30 май м.г. в хазната са били постъпили 17 500 лева, а за същия период на тази година постъпленията от наеми на общински жилища са 38 770 лева.