Продължава разчистването на района около взривилото се поделение край Челопечене. „Все още се откриват боеприпаси, които не са избухнали”, съобщи за Дарик радио полк. Валентин Радев, експерт по боеприпаси в Министерство на отбраната. Той поясни, че силите са съсредоточени в разчистването на земеделските земи в северозападна и западна посока от мястото на инцидента.

„Специалната машина за обезвреждане на снаряди с водно абразивна струя работи добре, реже със заявената скорост, безопасно”, допълни полк. Радев. Той уточни, че някои от снарядите са успешно нарязани.

„Няколко модула са добавени още от сапьори и общовойскови части, които работят, за да освободят до колкото е възможно земеделските земи. Работи се бавно и полека, за да няма инциденти”, обясни полк. Валентин Радев. Той уточни, че все още не е обезопасена 2-километровата зона. „Все още се откриват неизбухнали боеприпаси, не е ясна наситеността им, но се обозначават, извозват, някои ще бъдат обезопасявани на място, а може би повечето ще бъдат разрязани”, съобщи полк. Радев.