Един от съперници на България се подсили сериозно преди квалификациите за Евробаскет 2017. Баскетболната федерация на Косово обяви привличането на 208-сантиметровото тежко крило на Барселона Джъстин Доулман. Процесът на натурализация се очаква да бъде завършен още тази седмица, обявяват още от централата.


 Президентът на Косово е бил на среща с президента на Барселона Джозеп Бартомеу по време на втората среща от финала в Испания, където са договорили бъдещето на играча и важността той да бъде част от националния тим. 


 В последните няколко години Джъстин Доулман се утвърди сериозно в Европа. В последния сезон той бе съотборник на българския национал Александър Везенков в Барселона, с който в момента се борят за титлата срещу Реал Мадрид след серия 1-1.


 За 30 мача в Испания този сезон той записа средно по 12.4 минути и 5.1 борби за по 24.5 минути на среща.  


 Миналата година 31-годишният състезател бе част от Валенсия, с който стана шампион през сезон 2013/2014 в Еврокъп и бе избиран няколко пъти за MVP. В кариерата си Доулман играе няколко години още във френския Шоле като преди това е състезава в колежанското първенство на NCAA.