Шампионът на Косово - БК Печ е деветият отбор в ЕВРОХОЛД Балканска лига за сезон 2013/2014. Отборът подаде официална заявка да се включи в турнира, след като преди месец сънародниците от Сигал Прищина също бяха приети. След като доказаха на лигата, че ще имат добър и стабилен бюджет със съответните добра организация и спортни съоръжения, Спортният директор Шай Щрикс и Изпълнителният директор Асен Христов взеха решение да дадат правото на БК Печ да бъде част от състезанието със същите условия, както и Сигал Прищина.


Печ е клуб, който е основан през 1993 година. Те са пет пъти шампион на Косово, като последната титла е от миналия сезон, когато надиграха Сигал Прищина. Тимът има и две купи на Косово - през 1997 и 2011, а на четири пъти губи финал в шампионата и три пъти за купата.


Старши треньор на Печ е Даниел Луц, които през миналия сезон стана шампион на Хърватия с местния гранд Цибона Загреб. За момента отборът бе подсилен от добрите местни играчи Мирза Ахметбашич, Ерсад Люка, Дрилон Хайризи и Ендрид Хисенаголи. На този етап единственото чуждестранно попълнение е хърватинът Ведран Морович.


На 17 август (събота) ръководството на лигата ще има среща с президента на Печ и представители на клуба, където ще бъдат дискутирани всички други детайли около участието в ЕВРОХОЛД Балканска лига. След това Мениджърът състезания - Камен Тошев, ще пътува за Печ, за да провери и потвърди, че хотелът и спортните съоръжения са наред.


Системата за сезон 2013/2014 остава според правилата на турнира - 10 или 12 отбора разделени на две групи. До края на месец август, или най-късно началото на септември, ще бъдат ясни на 100% всички участници и ще бъде обявено коя система ще бъде избрана. Това зависи от фактът, че ЕВРОХОЛД Балканска лига все още проверява заявки от отбори от други държави. Все пак преди да има сигурност, че финансовата и организационна ситуация е достатъчно стабилна за международно състезание, решение няма да бъде взимано.