За 12-поредна година Любителският театър при читалище „Христо Ботев” – Ботевград взе участие в театралния фестивал в Хисаря. Събитието се проведе от 13 до 19юни.  Театралният фестивал, популярен още като празник на театралното изкуство, се  утвърди като форум за изява на любителски театрални трупи от цялата страна.    


Участниците не се състезават за челно място в класация и материални или финансови награди, а за нещо много по-ценно и значимо  - сърцата и възхищението на публиката. А ние успяхме да ги спечелим с постановката „Една за всички, всички за една” на Надялко Йорданов. Това каза пред наш репортер Веселин Вълков – режисьор и ръководител на ботевградския любителски театър. 


Постановката с участието на ботевградските театрали се състоя на 17 юни /петък/ от 20 часа на сцената на читалище „Иван Вазов” – Хисаря.  Осем дами на различна възраст и един мъж участваха в представлението.  Те се представиха като истински професионални актьори, раздадоха се на сцената, което  бе оценено от публиката . Пълният салон на читалището възнагради играта на ботевградчани с продължителни аплодисменти. Това сподели още режисьорът Вълков.  


Пиесата „Една за всички, всички за една” ще бъде представена и пред ботевградска публика. Това ща стане през есента, в края на септември или в началото на октомври. Тогава любителския театър ще отбележи 125 години от началото на театралната дейност в Ботевград.