Шампионът на България ЦСКА, а и милионите привърженици на този отбор, изживяха една шеметна 2008 година, като по всичко изглежда, че и 2009-а ще бъде подобна. Без никакво съмнения отиващата си година е най-пъстрата в историята на армейския клуб. Успешна пролет, кошмарно лято, оптимистична есен, за да се стигне до онзи топовен шут на Саша Симонович в Мездра, който свали "червените" от върха в края на първия полусезон.

Вече с новите собственици от "Титан АС", отборът на Димитър Пенев ще трябва да се бори с Левски за своята 32-а титла и до покорява нови висини. До колко обаче новите босове на "Армията", сред които и Николай Ишков, ще отговорят на очакванията, предстои да видим. Между другото във филма на Рангел Вълчанов от преди двайсетина години "A сега накъде?" една от ролите се изпълнява именно от бившия бос на Спартак (Варна) и сега въпросът от заглавието на лентата с пълна сила тежи като дамоклев меч над стадион "Българска армия".

ЦСКА разполага с що-годе силен тим за нашите стандарти, но има ли сили този "червен" състав да защити титлата извоювана преди година? Ще се намерят ли качествени нападатели (Саидходжа, Руи Мигел), които да запълнят дупката, зейнала след травмите на Владо Манчев и Здравко Лазаров? На хората от "Титан АС" им е пределно ясно, че една шампионска купа в края на настоящата кампания и едно добро представяне в евротурнирите на есен, пък било то и в новата Лига Европа, ще им гарантира любовта на феновете за дълго време след "розовото" управление на Томов и сие.

И накрая един апел към новите шефове на ЦСКА, а и към всички останали родни футболни босове: Направете всичко възможно да оправите базите! Срамота е през 2009 година да ходиш на стадиона на елитен наш отбор и да не знаеш на коя раздърпана телена ограда ще се закачиш, кой сектор ще се срине под краката ти, от къде ще ти долети някоя ламарина на главата, да не говорим за лошата тревна настилка в повечето случай, кърпените тартанови лекоатлетически писти, допотопните информационни табла, липсата на козирки и т.н.