Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че има всички шансове до Коледа „армейците” да имат нов собственик.

„Имам много работа тези дни. Когато има резултати около продажбата на ЦСКА веднага ще кажа на медиите. Хубавото е, че има желаещи да купят ЦСКА, но все още преговаряме. Водим разговори за продажбата на клуба. Има всички шансове сделка да стане. Не е задължително новият собственик на ЦСКА да закупи и Кремиковци. Ако някой ми беше казал през януари, че до края на годината ще издържам сам клуба щях да се откажа. Не е коректно от моя страна да казвам с кои кандидати преговаряме. Не трябва да има никакви намеци. Връзката с Кремиковци е само индиректна. Една част от парите, които са платени на ЦСКА са пари на Кремиковци и аз държа тези пари да се върнат на завода”, коментира президентът на „червените”.

„Имам пълното доверие на Прамод Митал, че това ще стана. В света на бизнеса всичко е много жестоко. Някой медии разкриха хората, с които преговаряме. Хубавото е, че ЦСКА е марка, но лошото е, че се намираме във финансова криза. Другото, което удари много тежко клуба е отнемането на лиценза. Беше ни отнет един шанс да вземем около 10 милиона евро”, добави босът на ЦСКА.

„В началото на юни трябваше да продадем клуба, защото всичко беше готово, но отнемането на лиценза провали това. Важно е да има нещо българско, което да ходи по Европа, а не да се убиваме още тук. Ако не се стигне до сделка имаме модел Б. Ние сме подложени от две години на страхотна кампания. Този сезон завършихме успешно”, каза Томов.

„Една секунда не ни стигна да завършим на първо място, но това е може би хубаво за клуба. Саидходжа е наш приоритет и се интересуваме от него, както към още шестима класни футболисти. Имаме проблеми в нападение с контузиите на Манчев и Лазаров. Необходимо е да се продължи селекцията, а ще се освободим от тези, които не се доказаха. Няма смисъл да държим на резервната скамейка футболисти с космическа заплата, които играят само за дубъла”, сподели президентът на ЦСКА.

„В началото на януари 6-7 отиваме в Банско. Планът на старши треньора е много модерен. След това трябва да изберем е между турнир в Русия, който е почти 14 дни, но проблемът е, че турнирът се играе на изкуствен терен. Другият вариант е турнир в Южна Африка. ЦСКА е шампион на България и не може да не бъде с победителите. Има нужда от големи реформи. Ще има доста кандидати. Има поне 3-4, които са минали през мен. ЦСКА е изведен на 100% извън сивата икономика и аз се гордея, че всичко е на светло в клуба. Аз нямам от какво да се срамувам, защото не съм откраднал нито един лев. Има всички шансове до Коледа ЦСКА да има нов собственик”, завърши Александър Томов.