Днес в първата среща от областните квалификации на турнира за Купата на България футболният отбор на Балкан  елиминира Чавдар Етрополе след победа с 1-0. Във втория кръг от квалификациите на София-област съперник на Балкан ще бъде Ботев 1937 Ихтиман. Мачът е другата седмица - в сряда, 24 август от 17.00 ч. на градския стадион в Ботевград.


Единственото попадение, донесло успеха на Балкан, реализира играещият президент и треньор на зелено-белите Иван Редовски. В 48-та минута след подаване от корнер той отправи силен удар с глава, който не можа да бъде спасен от иначе много стабилния в тази среща вратар на етрополци Стаменов.


Срещу значително подмладения състав на гостите - преобладаващата част от играчите бяха юноши, родени 1998 и 1999 година, отборът на Балкан създаде повече и по-опасни положения за гол. Някои от тях бяха отразени от Шмайхела - стража на Чавдар, като ударите във 2-та минута на Иван Редовски и на Ивайло Златев в 35-та, в други две ситуации футболисти на Балкан бяха неточни - Маринов в 11-та мин, който бе излязал сам срещу вратаря, и Алипиев с глава в 36-та.  За Чавдар единственото голово положение бе в 67-та минута, когато вратарят на Балкан Мечикян спаси силен диагонален удар.


След четири дни - в неделя, 21 август, двата отбора ще се срещнат отново на друго ниво - във втория кръг от първенството на Югозападния втори ешелон. Мачът ще бъде в Етрополе  от 18.00 ч. на новия стадион, който ще бъде официално открит именно с тази среща.