Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова направиха поредното си страхотно представяне и спечелиха бронзовите отличия в многобоя от олимпийските игри в Рио.

Шампион очаквано стана Русия с обща оценка от 36.233, а сребърните отличия останаха за представителките на Испания, които получиха 35.766. Абсолютно същият бе и резултатът на българките, но те получиха по-малко точки за изпълнение (за сметка на трудността) и това им отреди третото място на почетната стълбичка.

Възпитаничките на Ина Ананиева започнаха с последен стартов номер, което можеше да ги постави под напрежение, но това не се случи и те излязоха изключително уверени и с настроение.


В първата ротация с пет ленти всички ансамбли допуснаха грешки, с изключение на испанките, които логично поведоха в класирането с оценка 17.800. Българките също имаха няколко неточности, но ги отиграха добре и съдиите оцениха това на 17.700. Трети в подреждането останаха защитаващите си титлата рускини, които сгрешиха и получиха 17.600, което ги остави в битката за първото място.

Втората ротация с два обръча и три чифта бухалки премина в същия ред и на старта ѝ испанките отново се представиха стабилно и получиха оценка 17.966. Рускините обаче излязоха първи в класирането след 18.633 за второто си съчетание. В изпълнението им имаше някои неточности, но високата му трудност ги компенсира.

Преди изпълнението на българките ансамбълът на Италия зае третото място с 18.033 за второто си съчетание. Българките направиха второто си изпълнение без грешки и получиха 18.066, с което си заслужиха бронзовите отличия.