В седмия ден на олимпийските игри в Рио де Жанейро България ще бъде представена от четирима спортисти в три спорта - бадминтон, бокс и спортна стрелба.

Една от малкото български надежди за медал от форума - Станимира Петрова, започва участието си в турнира по бокс в категория до 51 кг. Първата ѝ съперничка е украинката Тетяна Коб, която по предварителните очаквания не трябва да представлява сериозно препятствие за българката.


Сестрите Габриела и Стефани Стоеви продължавата участието си в турнира по бадминтон на двойки, в който ще се изправят срещу китайките Юантинг Танг и Янг Ю. Двубоят от груповата фаза на надпреварата е насрочен за 21.55 часа българско време, като фаворит в него логично е азиатската двойка.

На стрелбището се завърща и Антон Ризов, който ще се състезава в дисциплината 50 метра пушка от права позиция. Квалификациите стартират в 15.00 часа българско време, а финалът е насрочен за два часа по-късно. Ризов вече участва и в състезанието на 10 метра въздушна пушка, в което завърши на 42-о място в крайното класиране.


Започват състезанията по лека атлетика. Рано сутринта  Ивет Лалова ще участва в сериите в спринта на 100 м.


------------------


 България и нейните спортисти претърпяха поредни разочарования и в шестия ден на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Общо петима българи в три дисциплини участваха вчера, но най-голямата новина дойде от олимпийското село и бе неприятна - лекоатлетката  - Силвия Дънекова бе хваната с допинг. Положителни са и двете й проби.


В състезателен аспект денят не бе успешен за България. Сестрите Габриела и Стефани Стоеви записаха загуба в първия си мач от група Д на олимпийския турнир по бадминтон при двойките. Българките паднаха с 0:2 (22:24, 11:22) от Йе На Чан и Со Хи Ли, след като изпуснаха две точки за спечелването на първия гейм.

Поражението поставя Стоеви в изключително неприятна позиция, тъй като следващият им двубой е срещу фаворитките от Китай Юантин Тан и Ян Ю, които стартираха с победа срещу германките Йохана Голишевски и Карла Нелте.


Друг дебютант на олимпиада -Симеон Чамов, приключи участието си в боксовия турнир в категория до 69 кг.  25-годишният състезател отстъпи на тайландеца Сайло Арди с единодушно решение на съдиите - 0:3 (28:29, 28:29, 28:29), въпреки че се представи силно и имаше шансове да продължи напред.


Гребците Кристиян Василев и Георги Божилов завършиха трети във финал Б на двойкао скул и останаха на девето място в крайното класиране.