Днес от 18.30 в Правец ще се състои тържественото изпращане на волейболните ни национали за предстоящите летни Олимпийски игри в Пекин. Организатори на проявата са Българската федерация по волейбол, Община Правец и собственикът на спортния комплекс „УНИ-Правец АД”. Изпращането ще се проведе в спортната зала, където волейболистите проведоха последния си тренировъчен лагер. Тържествен водосвет ще бъде отслужен от ботевградския отец Тодор.

Очаква се на събитието да присъстват вице-премиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, шефката на БОК Стефка Костадинова и председателката на ДАМС Весела Лечева. Директорът на Лукойл България Валентин Златев ще подари на волейболните ни национали златни четирилистни детелини с пожелание за много късмет. За доброто настроение на присъстващите ще се грижи певицата Ивана. След тържественото изпращане е предвиден и малък коктейл.

За Олимпиадата, България е в група заедно с Италия, САЩ, Венецуела, Китай и Япония. Отборът ни беше един от първите класирали се, след като спечели бронзовите медали на световната купа в Япония. За купата момчетата на Мартин Стоев бяха отното изпратени от Правец. Утре волейболистите заминават от летище София за Германия, оттам за Южна Корея и последна спирка Пекин, Китай.