Досегашният помощник-треньор на Радостин Стойчев Найден Найденов ще води националния отбор на България по волейбол на олимпийските игри в Лондон 2012. Това съобщи вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев след заседание на Управителния съвет на БФВ.

Договорът на Найденов ще бъде до края на олимпийските игри, след което ще бъде обявен конкурс за треньор на мъжкия национален отбор.

Членовете на управата са гласували тайно между две кандидатури - тази на Найден Найденов, както и на Мартин Стоев.

Кънев заяви, че Камило Плачи не може да поеме националите, тъй като изследванията за здравословното му състояние все още не са готови и не се знае дали лекарите ще му разрешат натоварвания.

На италианеца обаче ще бъде предложено да си изпълни работата като помощник-треньор до края на контракта му.

Петър Кънев разкри още, че новият наставник на България ще води разговор с Матей Казийски, за да се опита да го убеди да облече отново националната фланелка. Президентът на БФ Волейбол Данчо Лазаров пък напусна рано днешното събрание на федерацията.

По-рано днес стана ясно, че пускането на името на Мартин Стоев като евентуален наследник на Радостин Стойчев е било, за да се видят обществените настроения и реакцията на основните играчи от националния отбор.

След информацията от БФВ, че Стоев застава отново на националния пост, Матей Казийски категорично заяви, че няма да играе под негово ръководство.

Капитанът Владимир Николов също изрази недоволството си и не скри, че между двамата все още има конфликт. В последствие обаче Николов заяви, че в името на отбора ще играе под ръководството на всеки треньор, който федерацията назначи.

Найден Найденов, който пое временно поста след оставката на Радостин Стойчев, води отбора на турнира от Световната лига в Аржентина през уикенда, където "лъвовете" записаха загуба от Аржентина и победи над тимовете на Португалия и Германия.