Любомир Минчев, селекционер на България:


Първо, ние започнахме лошо, но до последно се борихме за победа. Имахме възможност накрая, но когато мачът беше равен, допуснахме две грешки в защита. Това е накрая, а генералната задача, с която не се справихме, беше да спрем бързата им атака. Това е може би една от най-силните страни на Словения, в която имат много добри изпълнители.


 Днешният мач беше лесен от психологическа гледна точка – каквото и да направим е добре. Сега идва мач, който задължително трябва да спечелим. В съзнанието на всички е, че този мач трябва да се „вземе”. Надявам се да играем добре. Вижда се, че отборът е мотивиран и дава това, което има. Всички се стараят. Надявам се и следващия мач да играем добре, за да можем да победим.


 И в Украйна, и днес, в началото започваме слабо като процент на стрелба. Днес ми хареса това, че отборът играе като отбор и се бори до последно. Когато се стараем, правим толкова, колкото можем. Знаем, че не разполагаме с толкова голям потенциал, колкото противника ни, но когато момчетата се стараят, не мога да ги упреквам. 


Благодаря за подкрепата на публиката – надявам се следващия мач да бъде още повече. 


Не съжалявам за избора на чужденец. Станимир Маринов е контузен и не може да играя. След мача с Украйна водих разговор с Дий Бост и той има голямо желание. Малко или много след този разговор той е под напрежение и е малко по-нервен от това, което беше в подготовката. Виждам, че той се старае и малко по малко ще си върне играта. Когато се стараем, нямам забележки.”