Игор Кокошков, селекционер:


Трябва да сме доволни, тъй като победихме, това е най-важното. Не изиграхме добър мач, можем да играем по-силно. На моменти действахме безотговорно и българите се върнаха в мача. Загубихме голям брой топки и това срещу всеки противник се плаща. Българите играха агресивно, на ръба на фаула, но ние не намерихме начин да отговорим на тази агресия. Бяхме малко уморени и може би малко нервни от важността на срещата. Знам, че можем да играем много по-добре.


Горан Драгич:


След такъв мач се чувствам изтощен. Играхме много неорганизирано, което е най-вече по моя вина. Трябваше някак да успокоим играта, но това бе трудно, тъй като българите в защита ни дублираха. Трябваше на намерим добрия първи пас при това дублиране, но не успявяхме. Видяхме, че когато искаме, можем да правим разлика, но след това допускахме спад в играта. Много съм щастлив от тази победа, тъй като срещу домакините бе доста трудно. Трябва да си починем, в сряда имаме важен мач с Украйна.


Едо Мурич:


През целия мач просто бяхме в подчинено положение. Надявахме се българите да пропускат. Независимо от победата не сме много радостни. Българите играха страхотно и уверено, имаха и подкрепата на публиката в залата. Трябва да забравим този мач възможно най-бързо, да разгледаме грешките си и никога да не ги допускаме.