От 16 до 18 септември в Каварна се проведе Държавното отборно първенство по кикбокс в ринговите стилове: К-1 и лоу кик /юноши , девойки младша и старша възраст, мъже, жени/ и кик лайт контакт на татами /юноши , девойки младша , старша възраст , мъже ,жени и ветерани /.В него взеха участие 40 клуба от страната. След резултатите ще бъдат определени шампионите в съответните стилове, както и националите в предстоящите Европейски първенства.


Ботевградските кикбоксьори взеха участие с 4-ма състезатели. Под ръководството на треньора Борислав Витков, който само преди дни се върна от световно по Таекуон-до в Андрия, Италия, където бе рефер, нашите състезател спечелиха 1 златен и 4 бронзови медала.
Габриел Витков стана шампион в кат.до 57 кг. стил кик лайт контакт. Това е трета шампионска титла за него тази година,като сега за първи път играе в група юноши старша възраст.
Цветомир Йолов спечели бронз в същата категория при юноши младша възраст до 57кг..
Христо Цаков, за когото това бе първо състезание, спечели бронз в кат.до 69 кг. при юноши ст.възраст.
Павел Василев, който играе във възрастова група юноши старша възраст, се наложи да играе при мъже поради липса на участници в категория до 94 кг. Това не му попречи да завоюва бронз.
На това състезание участие взе и друг наш съгражданин -  Стоян Петков, който се състезава за кик бокс клуб Козлодуй. Той спечели злато при мъже в стил К-1, категория 64 кг.