В петата Открита спартакиада на миньорите отборът на „Елаците–Мед“ зае второто място


Пето, поредно издание на Откритата спартакиада на миньорите събра над 270 представители на минния бранш в комплекс Гранд хотел Варна между 14 и 18 септември. Мероприятието е организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и Федерацията на независимите синдикати на миньорите и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
Спартакиадата включва 12 дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.
В това издание, отборът на „Елаците–Мед“ спечели безусловно второто място. Отборите на дружеството по плажен волейбол за мъже и жени станаха абсолютни шампиони. С първи места се отличиха и отборите на „Елаците-Мед“ по шахмат, мъжкият отбор по баскетбол, женският отбор по табла. 
Отборите на „Елаците–Мед“ АД участваха във всички дисциплини и спечелиха общо 22 купи и над 100 медали. Ето някои от тях: баскетбол жени – 2 място; бридж – 3-то място; вдигане на пудовка – мъже и жени – 2-ро място; дартс – жени 2-ро място; теглене на въже – мъже и жени – 2-ро място.  
Пълните класирания можете да видите тук. 
http://event.bwsf-bg.org/event/99cf4d37/bg/standing