През първите шест месеца на настоящата година местните депутати са приели 229 решения. 60 от тях са за придобиване, разпореждане и стопанисване на общинско имущество, 57 са за разпределение на финансови средства, 24 – за създаване, преобразуване и прекратяване на търговски дружества с общинско имущество, отчети за дейността им и проблеми във фирмите, 18 решения са за участие на общината с проекти по оперативни програми и към Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда и други.

90 на сто от приетите решения са изпълнени, а останалите са в процес на изпълнение, той като за тях не са поставени конкретни срокове, които трябва да се спазват.

За отчетния период със заповед на областния управител са обжалвани 4 решения. Те се отнасят за разпоредителни сделки с общинско имущество. Три от обжалваните решения са потвърдени като законосъобразни от съда. Все още не приключила съдебната процедура срещу решението на ОбС за премахване на павилионите от Руския пазар.

7 от приетите 229 решения са по докладни записки на председателя на ОбС, 1 е внесено от Постоянната комисия по образование, култура и духовни дейности, а 221 са приети по докладни на кмета Георги Георгиев.