Платена публикация


В пенсионерски клуб “Детелина“ в Ботевград снощи се състоя предизборна среща, организирана от ОбС на БСП – Ботевград, на тема “Предизвикателствата пред националната сигурност на България в навечерието на президентските избори“. В началото на срещата председателят на местната структура на Българската социалистическа партия Николина Цолова представи биографични данни на кандидата за президент на България генерал Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от социалистите. 


“Генерал Румен Радев е извървял всички стъпала в йерархията от младши пилот до командир на военновъздушните сили. Той не е обвързан с икономически, финансови и политически зависимости. Зависим е само от честта и дадената клетва. Генерал Радев е командир на военновъздушните сили в тежки за авиацията времена. Едни самолети бяха предадени за скрап, а на други изтече летателният курс. Неговата войнска чест не прие охраната на българското небе да се осъществява от чужда авиация и за това той подаде оставка. Колко български политици през целия преход биха постъпили по този начин и са постъпили така? Генерал Радев показа, че честта и дългът са над всичко“, каза Николина Цолова при представяне на неговата кандидатурата.


Гостите на събитието бяха о.р. полк. Илия Милушев – член на оперативния щаб по предизборната кампания на генерал Румен Радев, о.р. подполк. Росен Панчелиев – издател на списание “Клуб Криле“ и на сайта pan.bg,, автор на четири книги и носител на литературни награди, и о.р. полк. Тодор Стойнов – бивш преподавател в катедра “Авиационни двигатели“ във висшето военно училище в Долна Митрополия. Те също споделиха с присъстващите моменти от житейския и професионален път на кандидата за президент. 


Илия Милушев изрази своята благодарност към Българската социалистическа партия за това, че инициира създаването на инициативен комитет, който да издигне кандидатурата на генерал Радев за президент. “Той определено има биография, с която може да се гордее, показал е, че знае какво прави и го прави в интерес на обществото“, подчерта полковникът от резерва. 


По време на срещата бе предоставена думата за въпроси към гостите. Присъстващите се поинтересуваха какво е мнението на кандидата за президент по проблема с бежанците, как възприема той идеята за трайното им заселване в общини. Вижданията на генерал Радев по тези въпроси бяха представени от Илия Милушев. “Мигрантските процеси определено са едно от най-сериозните предизвикателства към националната сигурност на нашата страна. Въпреки всичко, което се говори, все още се подценява обстоятелството, че в  един по дългосрочен план те се отразяват на националната сигурност на българското общество като цяло. Не говорим за бежанците, които влизат, минават през България и излизат. Говорим за другите, които влизат и остават тук. Генерал Радев счита, че тяхното присъствие трябва да се ограничи до минимум, а центровете за бежанци да са за временно настаняване и да не са на територията на общините, а извън тях", отговори Илия Милушев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!