Агенцията по заетостта е отличила 12 работодатели на форума „Работодател на годината – 2016”. Церемонията се е провела в София за 13-ти пореден път. На тазгодишното издание награди на 12-те отличени работодатели връчиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, съобщава пресцентърът на Агенцията по заетостта. 


Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар; Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар. 


В първата категория са отличени трима работодатели. Сред тях е „Сенсата Технолоджис България” ЕООД. Компанията оперира в производството на сензори, системи за контрол, автомобилна електроника в София, Ботевград и Пловдив. Агенцията по заетостта номинира завода в Пловдив, от който са обявени близо 200 свободни работни места и е осигурена трайна заетост на 122 безработни лица от областите Пловдив и Пазарджик. Голяма част от хората са от малки и икономически неактивни населени места. Работодателят осигурява заплащане, по-високо от средното за региона, обучение на персонала, възможност за растеж и кариерно развитие, безплатен служебен транспорт и много добри социални придобивки.