Общо 15 фирми от цялата страна са отличени на традиционния годишен форум на Агенцията по заетостта - “Работодател на годината“, който се провежда за 19-ти път.  


В първата категория „Работодател със значим принос за осигуряването на заетост на регионалния трудов пазар” е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията в страната. Той е наел на работа и запазил заетостта на своите служители със съдействието на бюрата по труда и без държавни субсидии.


За региона на София отличието “Работодател на годината“ бе присъдено на „ИНТЕГРЕЙТИД МИКРО-ЕЛЕКТРОНИКС БЪЛГАРИЯ EOOД - Ботевград. Фирмата е част от по-голямо бизнес семейство, което се нарежда на 6-то място в света сред най-добрите производители на електронни модули за автомобилната индустрия. Тя е дългогодишен партньор на бюрото по труда в Ботевград. До септември 2022 г. успява да осигури заетост на 37 безработни лица от региона на първичния пазар, от които 9 безработни младежи до 29 г., 3 безработни лица на възраст над 55 г., както и 4 украински граждани. Работодателят осигурява широк социален пакет за своя персонал – програма за отстъпки, медицински прегледи, ваучери за храна, карти за спорт, безплатен служебен транспорт и др.