За втора поредна година компанията „Сенсата технолоджис” организира Ден на семейството. На 26 август на стадиона до Арена Ботевград се събраха над 1600 души – работници на „Сенсата” и техните семейства.  „Целтата на инициативата е да се видим неформално, извън работната среда. Да покажем, че хората, които работим в „Сенсата”, сме най-важният актив на компанията. „Сенсата” трудно би била успешна компания без всеки един от нас” – заяви Иван Лазов, мениджър „Производство”.
Специално за Деня на семейството бе поканен Ути Бъчваров, който приготви вкусния обяд.  „Не може празник на българското семейство да мине без традиционните кюфтенца и без наденички, разбира се” – заяви пред нашия репортер популярният кулинарен специалист и тв водещ. Наденичките за празника на „Сенсата” бяха направени лично от Ути Бъчваров. Още в 7 сутринта, три часа преди началото на празника, Ути започна да вари и боб-чорбата, която по-късно събра одобрението на всички, които я опитаха. „Два уникални уреда за България  сме монтирали на стадиона. Боб чорбата се вари в най-големия казан, истинско произведение на кулинарния арт, който е направен като копие на казаните в Света гора” – допълни Ути Бъчваров.
За децата имаше много анимация, забавни игри, спортни състезания. Организаторите се бяха погрижили и за хубава музика и много приятни изненади.
В Ботевград се намира най-голямата производствена локация на „Сенсата” не само за България, но и в Европа. „Въпреки че тук работят над 2 хиляди служители, всички ние се усещаме като едно семейство – заяви Иван Лазов. – Има колеги, които са отдали голяма част от живота си за развитието на компанията, има цели семейства, които работят при нас. Ние наистина се усещаме взаимносвързани. Успехът ни зависи един от друг” – заяви още Иван Лазов. „Сенсата” се включва и в много инициативи, които имат значение за местната общност. Наскоро комапанията дари радари, кито отчитат скоростта, с която автомобилите минават по важни пътни артерии. Доброволци от „Сенсата” ще се включат в почистването на Ботевград на 16 септември, ще участват в акции по засаждането на дървета, поддържане и обновяване на детски градини и т.н.