Григор Димитров е финалист на турнира в Бризбейн! Това се случи след великолепна победа със 7:6(7), 6:2 над световния №3 Милош Раонич на полуфиналите.


Българският тенисист изигра перфектен мач, в който тотално надигра своя съперник, демонстрирайки за пореден път тази седмица, че се намира в изключителна форма в началото на сезона.


Раонич бе шампион в Бризбейн от 2016 и финалист в последните две издания на турнира.


Гришо допусна едва 7 непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник.


Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис. И той обаче не бе в състояние да спре Димитров, който имаше огромно предимство в по-дългите разигравания.


Така Григор подобри представянето си от 2016 г., когато отпадна на полуфинал от Роджър Федерер. Той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм в петък.


В неделния финал българинът ще опита да постигне и трети пореден такъв успех, което ще означава и първи трофей от 2014 година насам.


На пътя му обаче е застанал Кей Нишикори, който в другия полуфинал победи Стан Вавринка в три сета. До този момент Нишикори е печелил и в трите мача, които са имали досега.