Първата тенис ракета на България Григор Димитров разкри, че по време на турнира в Бризбейн се е концентрирал върху забавлението и различните игри, което в крайна сметка му донесе успеха на корта. Той призна, че този път е потърсил нещо по-различно от обичайната рутина.


Григор, който се просълзи в първите секунди като победител, не скри, че това е била една емоционална победа. По думите му понякога тениса може да бъде брутален. За да разпуска Гришо е ходел всяка вечер до игралните зали в града. "Бях като дете. Това ми помогна", разказа той.


Гришо е карал мотори, блъскащи се колички и е играел баскетбол в компанията на неговия фитнес треньор. "Мисля, че ние бяхме най-големите деца там", сподели Димитров.


"Така всеки път, когато си лягах се чувствах много добре. Това е нещо толкова малко", добави първата ни тенис ракета.


Малко, но явно му помогна да се превърне в победител отново. Българинът спечели финала на турнира в Бризбейн с 6:2, 2:6, 6:3 срещу японеца Кей Нишикори. Само час и 48 минути продължи битката на централния корт.


Десетото участие на Григор Димитров на финал на турнир от АТР му донесе и пета титла в АТР. С този успех той заработи 78 хиляди долара.


Григор Димитров прибави и 250 точки към своя актив в световната ранглиста. От днес той ще е 15-и, изпреварвайки Роджър Федерер, който пада до 17-о място. Това е най-доброто му класиране от юли 2015 година насам.