Досегашният шеф Галина Панайотова взимала по 8500 лв. заплата



Заради сигнали за извършени финансови престъпления е извършена пълна промяна в ръководството на закъсалата финансово държавна компания "Напоителни системи".
Снежина Динева е новият изпълнителен директор на дружеството. За председател на Съвета на директорите е назначен Петър Петров, а Филип Шукаров е нов член на директорския борд. До този момент те са работили в "Напоителни системи", но не са били част от управлението на дружеството, съобщиха  от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), което е принципал на дружеството.
"Срещу предишните ръководства на "Напоителни системи" са подадени сигнали до прокуратурата за извършени финансови престъпления. Досегашният изпълнителен директор Галина Панайотова е освободена от длъжност, за да се осигури безпристрастно и пълно съдействие на органите на досъдебното производство и разкриване на обективната истина", се казва в съобщението на МЗХ.
Панайотова е получавала 6000 лева заплата и допълнително още 2500 лева като член на управителния съвет, което е смущаващо на фона на тежкото финансово състояние на "Напоителни системи", казаха от МЗХ.
Дружеството от години почти е във фалит и работниците периодично протестират, защото не получават редовно дори минималните си възнаграждения.
Загубата на "Напоителни системи" възлиза на над 3 млн. лв. за деветмесечието на 2016 г. Тя се увеличава с около 800 хил. лв. спрямо година по-рано, сочи последният публикуван финансов отчет на дружеството.