Отборът на Балкан претърпя поражение и в третото си поредно гостуване от началото на третатия етап в НБЛ. Тази вечер зелените отстъпиха в Пловдив пред домакините от Академик Бултекс 99 с 85-82.


Загубата е разочароваща, тъй като Балкан бе много близо до успеха. Но не успя да издържи в последните минути, когато позволи на съперника да стопи 14 точки преднина на Балкан, която бе в  началото на последния период. Така, както зелените успяха да стопят пасив от също толкова 14 точки във втората четвъртина.


След края на срещата, както често се случва в баскетбола, единият отбор се радваше, другият бе съкрушен. Треньорът на Балкан Небойша Видич бе изключително лаконичен пред камерата на БНТ. "Преди време казах, че за мен е удоволствие да работя в България. Сега казвам, че вече това удоволствие го няма".


За статистиката: Станимир Маринов бе най-резултатен за Балкан с 20 точки. Травис Даниълс направи дабъл-дабъл с 15 точки и 17 овладени топки, Мартин Дурчев отбеляза 13 точки. С 10 точки и 8 борби е Михайло Секулович, Амин Хот е с 5 точки и 5 асистенции. За победителите отново над всички бе Джордан Семпъл - 20 точки, 14 борби, 5 асистенции и 5 чадъра. Най-резултатен с 24 точки бе Шакир Смит.