Баскетболистките на Балкан до 19 години спечелиха и третия си мач от предварителната група А на провеждащия се в Самоков финален турнир за тази възраст. В решителната среща днес те се наложиха над Септември 97 със 76-70 и оглавиха класирането в групата, а миналогодишният шампион отпадна от първата четворка. Утре воденият от Стефка Славова тим на Балкан  среща в единия полуфинал втория от другата група Б - Черно море Одесос. Другият полуфинал е Левски - Рилски спортист.


Мачът със Септември 97 бе оспорван до самия край. За да се класират, баскетболистките на Балкан трябваше да победят или да не загубят с повече от 2 точки. Те взеха първата част с 20-16, втората обаче бе за Септември - 19-10, и на полувремето столичанки водеха с 35-30. В третата момичетата на Балкан стопиха изоставането си само до 1 точка - 52-53, а в третата направиха пълен обрат. В последните минута и половина-две те показаха по-голямо самообладание и победиха заслужено със 76-70.


Пет от момичетата на Балкан завшиха с по 4 лични нарушения. Най-резултатна бе Клаудия Цанкова  с 30 точки и 7 асистенции. В трети пореден мач Карина Константинова бе близо до трипъл-дабъл - днес тя вкара 13 точки, взе 10 борби и направи 9 завършващи подавания. Силно се включи новото попълнение Моника Недялкова, която реализира 14 точки. С 11 точки и 6 борби е Преслава Колева. 4 точки добави Гергана Христова, с по 2 са Наталия Славчева, която овладя 10 борби, и Влаентина Илиева.


За Септември 97 с 24 точки и 10 борби е Ивона Илиева, 16 вкара Кристина Манолова, Александра Петрова е с 15.