Актьорът Ивайло Захариев ще гостува на Библиотека Ботевград във връзка с тазгодишния Маратон на четенето. Познатият като ченгето под прикритие Мартин ще разговаря с фенове и любители на четенето за връзката между литературата и театъра. 


Събитието е част от календара на Библиотека Ботевград  и ще се проведе на 3 май от 17:30 ч. 


“Четенето е неразделна част от живота на актьора – както в киното, така и в театъра. Всеки герой, в чиято кожа трябва да влезеш, първо е получил своя живот на хартия. Книгите са източник на вдъхновение и възможност за актьора, а и за всеки читател, да натрупа алтернативен житейски опит, съпреживявайки с героите от страниците“, коментира Захариев преди събитието.


Ивайло Захариев е български театрален и кино актьор, известен с ролята си на доброто ченге в сериала на БНТ „Под прикритие“, както и с активната си гражданска позиция по много въпроси от обществено значение. Той е Рицар на книгата в „Походът на книгите“ и посланик на „Забавното четене“. Женен е за ботевградчанката Миряна Захариева, която също ще вземе участие в мероприятието. 


Националната кампания „Маратон на четенето“ се провежда за дванадесета поредна година по инициатива на сдружение „Българска библиотечно-информационна асоциация” в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и тяхната инициатива „Походът на книгите“.


Вход: свободен