До няколко седмици ще започне санирането на 12 блока  в Ботевград, които са подали документи по националната програма за саниране и са подписали договори с общината.  Вече има избран изпълнител - ДЗЗД „Агроводинвест – Диамант”, който ще извърши оценка на съответствие на инвестиционното предложение /комплексен доклад към отделните проекти/. Въз основа на този документ ще бъдат издадени строителни разрешения за започване на строително-монтажните дейности.  Общината е сключила анекс с Банката за развитие, която ще отпусне финансовите средства за санирането. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с медиите. 


„Доста дълго се проточи процедурата. В крайна сметка периодът, през който ще започнат дейностите е подходящ – през топлите месеци, когато е активният строителен сезон. Притесненията ни за евентуални обжалвания се оказаха напразни, за което, разбира се, спомогна и качествената работа на комисията”. 


Избрани са и фирмите, които ще извършват санирането. Те са 12 на брой. Сред тях няма местни. Фирмите-изпълнители са регистрирани в Камарата на строителите.  


Санирането на блоковете ще започне в края юни или началото на юли, уточни кметът.