Изпълняват се дейностите по въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на детска градина „Кокиче“ в ЖК „Васил Левски“. Инвестиционният проект предвижда: топлоизолация на цялата сграда; ремонт на покривната конструкция; подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградата.


Фирмата, спечелила обществената поръчка, е "Инженеринг Вас Строй" – Сапарева баня. Общата стойност на възложената поръчка е в размер на 208 787,21 лева без ДДС.


Сградата на ДГ "Кокиче" е пусната в експлоатация през 2004 година и е с РЗП от 1457,82 кв. метра.


В началото на юни започна и санирането и на ОУ „Кирил и Методий“ в квартала. Скелета се издигат и на няколко многофамилни жилищни сгради с одобрени проекти и влезли в сила разрешения за строеж. 


Да припомним, че миналата година Община Ботевград спечели шест проекта за саниране на общо 17 многофамилни жилищни сгради и 5 обществени по оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност на проектите е над  6,5 милиона лева.  


Обжалване на процедурата и извънредната положение заради пандемията забавиха дейностите, но през май  Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в полза на Общината. 


Срокът за изпълнение на всички дейности по санирането на сградите е 150 дни.