В днешния си последен мач от първенството на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан загуби като домакин от Германея Сапарева баня с 2-3. На полувремето балканци водеха с 1-0 с гол на Ивайло Златев в 23-та минута, когато се възползва от грешка на защитата и вратаря на гостите.


Второто полувреме бе за Германея, който обърна резултата само за 2 минути - в 53-та и 55-тата, а в 72-та отбелязаха и трети гол. Последното попадение за Балкан бе на Ивайло Бояджиев в добавеното време на мача.


Играещият президент и треньор спази решението си да даде почивка на основни играчи и дад даде възможност за изява на футболисти, които досега имаха по-малко участие. Отсъстваха титулярният централен защитник Стоян Георгиев, както и Ивайло Данчев и Ивайло Цветанов, а в резервите бяха Цветелин Цаковски и Ивайло Бояджиев.


Десет минути преди края на първото полувреме заради контузия напусна и титулярният страж Емил Петров. Той бе заменен от Мартин Кирилов, който ще навърши 15 години чак през месец ноември и това е рекорд в историята на Балкан.


От групата, освен Чепинец Велинград, изпадат още два отбора - Велбъжд Кюстендил и Свобода Пещера. Поне засега, тъй като усилено се говори, че от новия сезон ЦСКА София-2 няма да има отбор в трета лига. Но официално решение за това не е оповестено.


Всички резултати от последния 34 кръг: Велбъжд - Марек 3-6, Вихрен - Чавдар Етрополе 3-0, Чепинец - Свобода Пещера 0-3, Сливнишки герой - Беласица 2-0, Пирин ГД - Струмска слава 0-1, Хебър - Миньор Перник 2-1, Р. спортист - Ботев Ихтиман 6-1, Септември Симитли Пирин Разлог 2-2.