По инициатива на ОбС на БСП в Етрополе беше организирана приемна на народния представител от листата на Коалиция „БСП за България” Иван Ченчев.
Приемната беше в Клуба на местната организация на БСП.
На фона на не големия брой посетители, зададените въпроси не бяха никак малко и засегнаха всички наболели проблени на Етрополе и Общината, живота на партията, работатата на народните представители от Коалицията за реализиране на предизборната програма и т.н.
Условно можем да ги разделим на два важни дяла:
1. Които касаят нашите проблеми:
- пътната инфраструктура на територията на Етрополска община.
- пътните артерии, които ни свързват със съседните общини и от там с републиканската пътна мрежа: Етрополе през Кашана до Златица и от там за Южна България и обратно за Северна България; пътя Етрополе – Правец, Етрополе - Ямна и от там за Тетевен, включването на тунела под Кашана в пътната артерия.
- водоснабдяването: пречиствателната станция за питейни води и подписката на жителите на Брусен за състоянието на тяхното водоснабдяване.
- въпросите от обществено-личен характер: индексиране на всички пенсии, а не само на малките суми; прилично заплащане на съдебните заседатели; как въпроси от личен, но значим характер, засягащи повече хора, могат да достигнат за решаване от Парламента.
- промяна на Закона за детските надбавки, в частта му за родените близнаци. До сега се плащаше на брой раждания, като и за близнаците се смята за едно раждане, а децата на практика са повече от едно.
2. Въпроси с обществено-партиен характер:
- последните събития в организацията на БСП.
- решаване на проблема млади-стари в Партията и в Парламента.
- работата, по-скоро бездействието, на Парламента.
- внесените проекто-закони от Коалиция „БСП за България”.
- как ще се работи за осъществянане на предизбораната програма при този Парламент.
- позицията на БСП по референдума на Слави Трифонов.
- беше дискутиран Изборния кодекс и феномена „10-10”, заради който отпадна нашияг кандидат за народен представител.
Имаше и други въпроси, както и изказани мнения, с което се допълниха проблемите, като се подсказваха идеи за разрешаването им.
От страна на народния представител нямаше неотговорен въпрос, като личеше подготовката му за тази среща. Показа, че познава в основни линии нашите проблеми. Накрая се ангажира тази приемна да не бъде последна и да работи активно за решаване на наболелите за Общината проблеми.
След Етрополе Иван Ченчев днес ще посети и други селища в Общината.