По лична инициатива на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров започва организиране на безплатен летен отдих за деца, които са от социално слаби семейства, сираци, с много добри и отлични оценки в учебната и извънучебна дейност, живеещи на територията на Софийска област. Ще бъдат включени деца от всичките 22 общини на областта, съобразно утвърден график.


Първите деца са от община Ботевград, които в периода 16-19 юни 2017г. ще почиват на територията на вила „Горска поляна“ в курортен комплекс Боровец и ще се насладят на красотата на най-стария планински курорт в България, където ще се отдадат на игри, забавления и запознаване с основите на нашите източноправославни християнски и морални ценности, традиции и култура.


По думите на областния управител с тази своя инициатива цели: „Да се осигурят на децата в неравностойно положение от областта дни, прекарани в приятелство, спортен дух, много емоции и впечатления от една незабравима ваканция, която да ги върне в училище заредени, мотивирани и очакващи с нетърпение следващата ми покана!“