Около 19 часа на 9 юни 83-годишна жена от с. Григорево сигнализирала в РУ- Елин Пелин, че по- рано през деня е получила телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на МВР, който я накарал да сложи в плик сумата от 40 000 лева и да ги остави на улицата пред дома си. Възрастната жена събрала сумата от 12 000 лева и доверчиво изпълнила указанията на мнимия полицай. 


Да припомним, че предната седмица жертва на телефонна измама стана 78-годишна жена от Етрополе. 


ОДМВР- София отново призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления. 


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!


ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!


При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви, призовават от ОДМВР – София.