През последните няколко седмици Ботевград и българската баскетболна общност са обединяват в помощ на малката Йоанка, която се нуждае от спешна операция. По този повод на 2 юли от 17.00 ч. в “Арена Ботевград” ще се проведе благотворителен мач, инициран от двама любимци на местните фенове - Мартин Маринов и Иван Лилов.


В кампанията за набиране на средства за малкото момиченце се включи и семейството на една от легендите на Балкан – Венцислав Славов. Близките му ще дарят негови вещи, които ще бъдат включени в търг, и ще бъдат разположени на удобно място в залата по време на срещата.


“Една легенда с голямо сърце няма да е с нас в неделя. Но само физически няма да е с нас. Духът му ще ни дава сили и ще ни подкрепя.


Семейството на легендарния играч на Балкан Венци Славов дари негови вещи, които да ни помогнат в набирането на средства. За целта, те ще бъдат разположени на удобно място в залата, където всеки ще може да наддава за тях на търг. Ще има и други вещи на търга - продължаваме да получаваме предложения и щедрост!


Благодарим, семейство Славови, че се включихте в нашата кауза, благодарим, че направихте и Венци част от нея. Това е епично!”, се казва в официалното съобщение на организаторите.