Сериозно обмислям възможността да прекратя състезателната си кариера, заяви спряната за участие в Олимпиадата заради положителна допингпроба лекоатлетка Даниела Йорданова.

Лекоатлет номер 1 на България за 2007-а година разкри също така, че още през пролетта на тази година е почнала да мисли за това, какво ще прави след като спре със спорта.

"Бях си решила вътрешно, че Олимпиадата в Пекин ще ми е последното състезание, заяви Даниела. До избухването на скандала с положителната ми проба не исках да съобщавам публично решението за бъдещето ми, защото още не бях сигурна на 100 процента в решението си. Сега ще си почина добре и през това време ще реша дали наистина да прекратя кариерата си или да продължа.

Жалко ще е, ако наистина трябва да се откажа от спорта при такива обстоятелства. Много ми е тежко да говоря в положението в което се намирам. Ще ми трябва доста време, за да си събера мислите. Винаги съм се притеснявала от това, че ние лекоатлетите нямаме никаква сигурност, че хранителните добавки които използваме са чисти на 100 процента", каза още Йорданова.