Голямата наша атлетка Даниела Йорданова вече няма да се подготвя под ръководството на Димитър Василев. В края на миналата година тя реши, че е време за промяна и се раздели с треньора, с когото работи  близо 15 години и под негово ръководство в продължене на десетилетие бе в елита на средните бягания в света.

Даниела смени и клуба, за който се състезава. Досега тя бягаше за Балкан Ботевград, а новият й клуб е "Тот атлет" от Габрово. Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на габровския клуб доц. д-р Красимир Гутев, който ще бъде треньор и консултант на Даниела Йорданова.

Основната цел на нашата топатлетка е покриването на норматив за Олимпийските игри в Лондон тази година. Това ще бъда просто една формалност, бе категоричен Гутев пред габровските медии. Основният проблем пред атлетката е намирането на средства за подготовка до месец май, когато  спортното министерство ще отпусне пари за предолимпийска подготовка на състезателите. Дотогава от "Тот атлет"  ще търсят подкрепа от община Габрово и местните фирми и бизнесмени.

В момента Даниела Йорданова е на подготовка в Турция изцяло на свои разноски.