Академик Бултекс 99 Пловдив привлече още едно ново попълнение за двубоите от НБЛ и Балканската лига, съобщиха от клуба. Това е сенегалският център Маодо Н'Гуиране, който пристига от испанския ТАУ Кастейон, който играе във второто ниво на испанския баскетбол LEB Oro. Договорът е за един сезон.


Той е и национал на Сенегал, а освен това е играл за един от най-силните испански отбори Уникаха Малага, с който през сезон 2014-2015 записва пет срещи в Евролигата.


Н'Гуиране е роден на 10 ноември 1993г. в Сенегал. От ранна детска възраст се записва в школата на испанския Такоронте, играе и за юношите на Уникаха Малага. Играе в тима на Клиникас Ринкон от 2011 до 2014, с който дебютира в мъжкия баскетбол. След това се завръща в Уникаха Малага за един сезон и играе в Евролигата. През сезон 2015-2016 е в тима на Навара, а през миналия се състезава за ТАУ Кастейон и записва средно средно по 8.0 точки и 5.5 борби в 32 мача.


Припомняме Ви, че до момента тимът се сдоби с още три нови попълнения: американците Робърт Дейвис и Мануел Джонсън, както и българина Мартин Дурчев. В тима от миналогодишния състав на този етап останаха американецът Шакир Смит, Васил Бачев, Васил Михайлов и националът Станислав Ваклинов.