Йордан Янков, старши треньор на Академик: Основната  причина за загубата е, че Балкан играе на съвсем различна скорост от тази, с които ние играем. Втората причина е, че от начолото на сезона се представяме на приливи и отливи. И се надяваме във всеки изминал мач да подобряваме нашата игра - както се видя, направихме това срещу Плевен и срещу Левски. Сега срещу Балкан играхме слабо, същото бе и срещу Рилски спортист.


Мисля, че оттук нататък ще се развиваме само нагоре. Имаме нови играчи, имаме контузени, но останалите тлябва да бъдат значително по-фокусирани. И да започваме много по-мотивирани където и да играем, в която и да е зала.


Що се отнавя до контузиите, Николай Николов можем да го очакваме да бъде готов след Нова година. Докато за Тони Гуджино се надявам да бъде готов още за следващия мач, но лекарите още не са се произнесли окончателно..


 


Александър Милов, Академик: : Балкан н надигра изцяло в този мач. Не започнахме добре, като че ли не бяхме достатъчно концетрирани. Разбира се, че и липсата на двама основни играчи, като контузените Тони Гуджино и Николай Николов се отрази на нашето представяне. Но всички останали трябваше да имаме по-голяма мотивация. За съжаление, това не се получи и Балкан ни победи без особени проблеми.


 


Преслав Пешев, треньор на Балкан:  Казах на момчетата, че това бе най-доброто първо полувреме, които изиграхме от началото на първенството. Само за първите двайсет минути имахме цели 23 асистенции.  Тази вечер нямаше и помен от слабите втори части в предишните няколко мача, което много бе радва. 


В игра влязоха всички и всички те бяха пределно концентрирани, за което им благодаря.  Чакаме следващото предизвикателство, което е другата събота, когато сме домакини на Спартак.


 


Консаттин Тошков, Балкан: Направихме добър мач. Важното бе, че останахме фокусирани през всичките 40 минути. Искам да поздравя момчетата от целия отбор за пработата, която свършихме тази вечер.


Аз самият се чувствам много добре, мисля, че си пролича. Всичко беше нормално. Радвам се, че бихбе. Чакаме следващия мач - със Спартак Плевен. Надявам се всички да сме здрави и да можем да зарадваме феновете.