Фотографът  Ивелина Чолакова дари 800 лева на детски хор „Бонка Големанова” с диригент Боряна Нешкова. Сумата е от продажба на нейни фотографии, участвали в първата й самостоятелна изложба в Ботевград – „Съвременната жена”, която се състоя на 7 март тази година и бе посветена на Международния ден на жената. Тогава нашата съгражданка обяви, че някои от дамите са изявили желание да си закупят фотографиите, а средствата от тях ще бъдат дарени на детския хор. Това вече е факт, стана ясно от трогателния пост, който лъчезарната авторка публикува в своята Фейсбук страницата. Ето какво написа там Ивелина Чолакова:  


Все отлагам, защото е отпуск, но мисля, че е редно да ви споделя нещо хубаво и да благодаря на всички замесени!


Както знаете, на 7-ми март тази година направих първата си изложба "Съвременната жена" в родния ми град, по покана на председателя на читалището Боряна Нешкова. Съвместно с общината тя поде една инициатива - "Отново в Ботевград".


След изложбата доста от дамите, чиито портрети показах, изявиха желание да откупят фотографиите. Аз, от своя страна, реших събраните средства да дарим на детски хор "Бонка Големанова". В този хор съм пяла като дете и мой диригент беше самата Бонка Големанова. Винаги съм смятала, че фамилията не е случайна! Беше невероятна жена, с огромен финес, усет към красивото, спокойна, прекрасна!!! Нейна наследница, като диригент на детския хор, е дъщеря ѝ Боряна. Абсолютно съм убедена, че тя притежава същите тези качества!


Когато отидох да снимам децата на този концерт, в момента в който Боряна вдигна ръце, се разплаках, скрита зад апарата. Такива спомени ми довя, така ме стегна за гърлото - почти бях сигурна, че виждам Бонка Големанова. Усещането беше неописуемо. И в момента, докато пиша, сълзите ми отново напират.


Вероятно онези от вас, които са били част от някаква общност, ще ме разберат най-добре.


Искам безкрайно да благодаря на всички прекрасни жени, застанали пред обектива ми, дали ми възможност да събера 36 портрета за тази изложба! За това че откупихте фотографиите и така ще помогнем на тези прекрасни сладури от детския хор да се развиват!


Някои от вас дадоха и повече от обявената цена, за което съм още по-признателна!


Публикацията завърша с благодарност към всички, помогнали за осъществяване на фотоизложбата в Ботевград, както и към хората, отделили от времето си, за да я посетят.  


„С общи усилия дарихме на детски хор "Бонка Големанова сумата от 800 лева”, пише още Ивелина Чолакова.