Жените трябва да бъдат показвани на всяка възраст, без значение с какво се занимават, какво работят, дали са на висока позиция, или са просто майки, които гледат децата си. Това каза фотографът Ивелина Чолакова при откриване на своята изложба „Съвременната жена” във фоайето на читалище „Христо Ботев” в Ботевград. В навечерието на Международния ден на жената – 8 март, тя показва повече от 30 фотографии на жени. Някои от тях са популярни лица в България. Други дами от снимките са нейни близки приятелки и бяха сред гостите  на изложбата тази вечер.  Те предварително са изявили желание да си купят фотографиите. Това съобщи авторът на снимките.  


Ивелина Чолакова обяви, че средствата от продажбите ще дари на хор „Бонка Големанова”, в който е пяла като дете. От своя страна диригентът на детския хор – Боряна Нешкова, благодари за жеста и вниманието. 


Ивелина Чолакова отправи благодарност към всички присъстващи - за оказаното уважение, към своето семейство - за безрезервната подкрепа, но най-вече благодари на родителите си, за това че не са били против да направи завой към друга професия. 


Кариерата си Ивелина Чолакова е започнала в Ботевград като медицинска сестра в местната болница. Фотографията първо била просто хоби, после страст. След като родила малкия си син, Ивелина избрала друга посока - учила компютърна графика и превърнала фотографията в своя професия.


Фотографската изложба „Съвременната жена” е част от инициативата „Отново в Ботевград”, която се осъществява от ръководството на Народно читалище „Христо Ботев” и Кабелна телевизия „Ботевград”. Експозицията ще бъде на разположение на жителите и гостите на Ботевград до 14 март.