ДАНИЕЛА ВЪЛЧИНКОВА – УЧИТЕЛ В СУ “ХРИСТО ЯСЕНОВ” ГР. ЕТРОПОЛЕ - ЗА МОГА ФЕСТ: РАЗНООБРАЗИЕТО ВИНАГИ Е ПРЕДИМСТВО. КОГАТО ПРЕДЛАГАШ НЕЩО НОВО И РАЗЛИЧНО, ТО ВИНАГИ БУДИ ИНТЕРЕС.


1. Присъствахте ли на тазгодишното издание на МОГА фест и какви са впечатленията Ви за мероприятията през деня и двете фестивални вечери? 
Да. Присъствах и на двете вечери, и на мероприятията през деня. Останах с много хубави впечатления от Феста, а особено ми допаднаха проявите, които бяха организирани за децата. Тази година ме изненада креативността на организаторите и тяхното желание да разнообразят ежедневието на различни възрастови групи.
2. По какъв начин се промени обликът на град Етрополе през трите дни, в които фестивалът се проведе?     
Надявам се към по-добро! Доста хора ме спряха на улицата, за да ме попитат накъде да карат за Феста. Повечето бяха с малки деца, от различни градове - Кюстендил, София, дори Варна. Всяка такава проява съдейства за развитието на туризма в града, а също и за популяризирането му като интересна дестинация.
3. След всяка изминала година МОГА фест представлява все по-голям интерес  за хора от цяла България. Предимство или недостатък е това, че фестивалът посреща не само етрополци, но и гости от множество градове в страната?
Разнообразието винаги е предимство. Когато предлагаш нещо ново и различно, то винаги буди интерес. Затова такива мероприятия трябва да се подкрепят и подобряват, за да привличат все повече хора от страната.
4. Мненията за фестивала сред нашата общественост са разнопосочни. Какво смятате, че би могло да се подобри откъм организационната част на събитието?
Всеки има право на мнение. Ако всички мнения бяха положителни, как тогава щеше да се подобрява и усъвършенства Феста? Критиката винаги е конструктивна и от нея могат да се извлекат много позитиви. Моето лично мнение е, че МОГА фест е хубава инициатива, която трябва да се запази в бъдеще, и дори да привлича още млади хора, които да дават свежи идеи и да се включват в организацията.
5. Защо е важно да се подкрепят младите и различни хора в Етрополе и техните идеи?
Всички знаем, че повечето млади и креативни хора от малкия град се стремят да го напуснат възможно по-скоро, в търсене на по-добри перспективи за развитие. Ангажирането им в социалния живот на града, както и това те да чувстват, че получават подкрепа от обществеността, според мен би ги окуражило да се борят Етрополе да стане едно по-привлекателно място за живот за нас и нашите деца.


Ивета ВАСИЛЕВА