Спряганият за нов треньор на "Левски" Константин Папазов направи опит да привлече най-стабилния играч на "Балкан" в последните два сезона - Дуейн Мортън. Напускането на двете "четворки" на "сините" - Веселин Веселинов, подписал с "Лукойл Академик", и Роб Престън, преминал в плевенския "Спартак", оголи съвсем този пост в тима на участника в Балканската лига.  Вероятно именно този факт е предизвикал търсенето на класен играч на тази позиция..


Въпреки че Мортън подписа със "зелените" за още една година на 20 юни, това не попречило на Папазов преди няколко дни да се свърже с него с увещания да се завърне в "Левски". Американецът деликатно му припомнил, че вече има нов договор с "Балкан". Папазов обаче продължил да настоява, като дори изразил готовност да говори с кмета на Ботевград за разтрогването на контракта. Освен това наблегнал и на финансовата част, ако Мортън приеме предложението.
Наложило се любимецът на ботевградските фенове  да му заяви директно, че няма абсолютно никакво намерение да се връща в "Левски".


 Дуейн  останал изненадан от факта, че този разговор е станал досотяние на определени кръгове в Ботевград, тъй като имал намерение да го запази в тайна.  Едва вчера, но не от самия него, бил оповестен старши треньорът Георги Младенов.