Известни са вече победителите в отделните категории на конкурса „Кмет на годината 2017”, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.  Златните медали в категория „Иновации, наука и образование“ за голяма, среда и малка общината отиват съответно при Габрово, Ивайловград и Ботевград. Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване. Това са Таня Христова, Диана Овчарова и Иван Гавалюгов.  


Джордж Кремлис, ръководител на отдела за кохезионна политика и екооценки в Главна дирекция „Околна среда“ в ЕК и Петър Холаковски, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” обявиха призьорите в тази категория.


"Той честити петата годишнина на портала на българските общини Kmeta.bg. Тези награди са изключително важен момент за бъдещето на Европа", каза Кремлис.


Петър Холаковски заяви още: "За мен е голяма чест да връча награда в тази категория, защото ние в ЧЕЗ полагаме много усилия за повишаване на квалификацията.".


Наградата за Ботевград от името на кмета прие заместник-кметът на общината Борис Борисов.


"Гражданите вероятно са оценили инициативата ни, да срещнем представителите на бизнеса с ръководителите на средни и висши учебни заведения, за да можем да постигнем това, което всички искат от нас: Нашите граждани да останат в общината.", каза Борисов. 


Церемонията по награждаване на победителите в отделните категории на „Кмет на годината 2017” ще бъде излъчена тази вечер от 23.15 по БНТ1.