От 29.10.2017 г. до 04.11.2017 г. ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград, е домакин на работна среща по проект „Доброволчеството като полза – предприемачество“ с партниращи страни Чехия, Италия и Румъния. Ученици и учители събеседват по темите: „Бизнес инкубатор“, „Наръчник на предприемача“ и „Доброволчество“.


Първата от поредицата срещи се състоя на 30.10.2017 г. от 9:30 часа в Исторически музей - Ботевград. Останалите се провеждат в училищната мултимедийна зала. Участниците имат възможност да очертаят основните характеристики на бизнеса и добрия предприемач, да обменят идеи и да начертаят свои на предстоящ иновационен лагер.


По време на престоя си в България партньорите ще могат да разгледат някои от забележителностите на Ботевград, София и Габрово – градът на първите предприемачи. Работната среща по проекта ще приключи с кръгла маса – „Бизнес пазарът в България и предприемачеството“, която ще се проведе на 3.11.2017 г. от 11:00 часа в ППМГ „Акад проф. д-р Асен Златаров“.


Чрез работата по проекти учителите и учениците придобиват нови идеи, практически умения за работа в екип и се запознават с иновативни материали за преподаване.


Мобилността дава възможност за обмен на идеи и контакти с учители и ученици от други европейски страни, запознаване с други култури и подобряване на езиковата компетентност.