Президентът на Тунджа Ямбол Валентин Ревански ревна от съдиите и играчите на Балкан по време на четвъртфиналния двубой между двата отбора за Купа Леденика. Според него  те станали причина за контузията на словенеца Финжгар.

Това той твърди прд сайта bgbasket.com, като нееднократно натяква, че баскетболистите на Балкан действали много твърдо, а  съдиите пък допуснали такава игра. В интервюто, което е далеч от гладкия изказ, той три пъти повтаря  "твърда игра" в четири последователни изречения. Нещо повече, накрая Ревански, далеч от колегиалния тон намеква, че срещу Балкан би пуснал не баскетболисти, а играчи от други спортове, най-вероятно силови. Очевидно смята, че пак Балкан е виновен за пропуснатите възможности за по-предно класиране за Купа Леденика, както преди време орева света за загубата на отбора му в Ботевград.

Ето част от блестящата риторика на президента  Ямбол Валентин Ревански: " ... трябваше да се лишим от един от основните ни реализатори Симон Финжгар, който беше контузен в последната част на мача с Балкан. Искам да допълня и, че ако не се беше допуснала толкова твърда игра в четвъртата част на мача ни с Балкан то нямаше да се стигне до такава контузия. Не бива съдиите да допускат чак толкова твърда игра. Все пак и състезателите са хора, които всеки ден се подлагат на такива силови сблъсъци и трябва да бъдат пазени. Ако съм знаел, че може да бъде допускана толкова твърда игра нямаше да дойдем с баскетболен отбор."