Община Ботевград е обявила на официалния си сайт - www.botevgrad.bg, обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на идейни и технически проекти за подобряване на водоснабдителната система на Община Ботевград“, които включват:


- Технически инвестиционен проект за „Авариен ремонт на съществуващи речни водохващания на реките: Чешковица, Осеница, Ечемишка, Зелинска река и Бистрица на територията на община Ботевград";


- Идеен инвестиционен проект за „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Зелин, гр. Ботевград и в.з. Лозята, с.Трудовец, община Ботевград" с:


ПОДОБЕКТ: „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Зелин, Ботевград"


ПОДОБЕКТ: „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Лозята, с.Трудовец, община Ботевград"


- Технически инвестиционен проект за ПОДОБЕКТ: „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Зелин, гр. Ботевград".


С проектите се цели подобряване на водоснабдителната инфраструктура на община Ботевград. Специфични цели са: намаляне на водните загуби, увеличение количеството на добитата вода, подобряване качеството на добитата вода, подобрение и автоматизиране експлоатацията на водохващанията; инвестиционен проект ще послужи на Община Ботевград да кандидатства за финансиране пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство.


Общата прогнозна стойност на поръчката е 69 990 лева без ДДС. Офертите се приемат в общинската администрация до 17:30 часа на 8 декември.