Вчера изтече срокът, в който фирми можеха да подават документи за участие в подбор на изпълнител на дейностите, заложени в обществената поръчка на Община Ботевград, с предмет: „Изграждане на ВиК инфраструктура за обект УМС - Югоизточен обход на ж.к. „Васил Левски“ и УМС – вътрешноквартални улици в ж.к. „Васил Левски“ за реализацията на част от уличната мрежа на град Ботевград". Оферта е подала само НСК СОФИЯ ЕООД.


Най-общо казано дейностите по това задание обхващат незастроената територия зад така наречения „стар изток“. Целта е да се осигури водоснабдяване и канализация на част от уличната мрежа по действащ ПУП, включващ югоизточен обход квартала и на вътрешноквартални улици. Улиците са от второстепенната улична мрежа, като част от тях са земно легло, без трайна улична и тротоарна настилка.


Срокът за изпълнение на поръчката е: минимален - 180 календарни дни и максимален срок - 360 календарни дни. 


Финансирането на обществената поръчка се осигурява от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Нейната прогнозна стойност е 2 134 351,68 лева без ДДС.