Започнаха дейностите по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура за обект УМС - Югоизточен обход на ж.к. „Васил Левски“. Дейностите по това задание обхващат незастроената територия зад така наречения „Стар изток“, източно от блокове 28, 29 и 30. Целта е да се осигури водоснабдяване и канализация на част от уличната мрежа по действащ ПУП, включващ югоизточен обход на квартала и на вътрешноквартални улици. Улиците са от второстепенната улична мрежа, като част от тях са земно легло, без трайна улична и тротоарна настилка. Проектът предвижда да бъдат изградени около 1 350 метра водопровод и 1 700 метра канализация.


Строителната площадка бе открита днес от Борис Борисов, който в момента изпълнява длъжността кмет на община Ботевград, и зам.-кмета Цветелин Цветков. На събитието присъстваха представители на фирмата изпълнител - НСК София ЕООД.


Финансирането на проекта се осигурява от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Стойността му е 2 132 463,86 лева без ДДС.